Članovi MK “Prnjavor 07” se vratiili iz Rumunije sa klupske vožnje

 

Članovi MK “Prnjavor 07” su se sigurno i uspješno vratili sa tradicionalne godišnje klupske vožnje. Ovogodišnja destinacija je bila Rumunija, a čak 17 motora je krenulo na ovu rutu koja je bila duga oko 2500 km.

Kompletan put je prošao srećno I bez ijednog problema, što je najveći uspjeh svake moto turu., jer sigurnost je uvijek na prvom mjestu tokom vožnji ovog kluba.

Vožnja je počela okupljanjem u Tuzli na moto susretu MK “Tuzla”, pa nastavila dalje preko Čačka, Petrovca na Mlavi, Kladova, Turn-Severina, sve do do Karpata gdje su prnjavorsli motoristi vozili dva najljepša ali i jako izazovne moto puta,  Transalpinu I Transfagarašan. Kišno vrijeme je stalno pratilo planiranu moto turu, ali to nije smetalo članovima MK “Prnjavor 07” da ispune  sve svoje planirane ciljeve.

 

 

U gradu Turdi je posjećan rudnik muzej Saline Turda koji se nalazi 200 m ispod zemljine površine, rezervat bizona u gradu Hatanj, da bi svoju rumunsku pustolovinu završili na moto skupu moto kluba Orsarii Deta, koji su bili gosti na posljednjoj prnjavorskoj motorijadi i tako uzvratili posjetu I učvrstiti veze ova 2 kluba. 

U Srbiji su prnjavorčani posjetili Knić i manastire Blagoveštenje, Ravanicu i Manasiju, kao I Đerdapsku klisuru, odali u Čačku počast nedavno preminuloj legendi Bori Čorbi i tako na fenomenalan način priveli kraju jednu od najboljih moto sezona u klupskoj istoriji.