01.05.2019. Naši članovi u humanitarnoj misiji na Kosmetu

U organizaciji Gorana Desića, člana Moto kluba “Prnjavor 07”, srpskom stanovništvu na Kosmetu je dostavljena humanitarna pomoć. Ovu akciju Desić sprovodi već petu godinu za redom svojim prevozom i uz pomoć svojih prijatelja i “desne ruke” Igora Psalmistera, takođe našeg člana, kao i ljudi dobre volje koji neko finansijski, a neko robno ili materijalno pomognu da se sakupe određena sredstva i stvari neophodne za normalan život.


Specifičnost ove misije je da Desa obilazi u svojim humanitarnim pohodima isključivo srpske enklave koje su vrlo rijetko posjećene upravo zbog svog položaja,jer su okružene albanskim stanovništvom koje ni dan danas ne gleda prijateljski preostalo srpsko stanovništbo na tom prostoru.

Ove godine je zajedno sa Desom put Kosova krenuo i naš sekretar Željko Božunović Žuti i trenutno su njih dvojica u okolini Gnjilana gdje u saradnji sa sveštenikom Bojanom Jevtićem dostavljaju pomoć bukvalno od kuće do kuće, u ruke ljudima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

O ovoj humanitarnoj akciji u kojoj svake godine skromnim sredstvima učestvuje i naš moto klub, moglo bi se još dosta reći i napisati, ali zbog skromnosti i želje samog organizatora ove misije Gorana Desića da se o njemu puno ne govori, pisac ovih redova ostaje na već gore rečenom i dodajem da znam da Desa ovu akciju provodi krajne iskreno, iz duše i od srca…
U foto galeriji pogledajte neke od slika, a više slika pogledajte na našem klupskom FB i Instagram profilu!
written by goch
FOTO GALERIJA