MK “Prnjavor 07” u Vitezu

 Ova subota je bila rezervisana za putovanje u srednju Bosnu i grad Vitez. Naši članovi su bili gosti MK ‘VitezoviMM” na njihovoj zimskoj moto zabavi. Desa i opasna ekipa koju čine 2 brade i 1 tihi su potegli put Viteza i tako nastavili dobre odnose ova 2 kluba. Lijep doček i prijatejlski zagrljaji, žestoka svirka poznatog rock sastava “Infuzija” su obilježili ovaj party.
<span;>Dugo smo mi iz MK”Prnjavor 07” prijatelji sa “Vitezovima”, od samih početaka naših na moto sceni smo rado viđeni gosti kod Hansa i ekipe, a oni isto tako dočekani kod nas u Prnjavoru.

 

A tek kad se nađemo na neutralnom terenu, kao nekad davno u Mužlji ili skorije vrijeme recimo slučajno na Janjskim otokama kod Šipova? E tad se sve što imamo u koferima vadi na sto, reže, siječe, otvara i dok se ne “okrči” ne razilazimo se. Uz salve smijeha i dobrog humora, uvijek smo skupa bili u centru zbivanja i okupljali masu oko nas. I ono MM u imenu njihovog kluba je sjećanje na jedan tužan događaj koji se desio nažalost na našim prostorima,  ali to su već stvari na koje mi uticati ne možemo, možemo se jedino sjećati…


 Neke ljude jednostavno morate ispostovati, a “Vitezovi” su jedni od njih, jer ne možete očekivati da neko  bude gost na vašoj motorijadi ili žurci i da vas podrži a da vi ne uzvratite bar približno istom  mjerom. Ako ovu činjenicu zanemarite, džaba vam sva pisanja po FB i mrežama o tome kako ste “jaki” i moćni, džaba sva lažna promocija i namontirane slike,  jer pravu snagu kluba pokazujete vožnjama i putovanjima. Motoristi brzo postave stvari na pravo mjesto i prepoznaju ko je FB moto klub a ko klub sa druma!.

Čisti i sigurni vam putevi dragi motoristi, sad će sezona, vidimo se na cesti!