MK “Prnjavor 07” posjetio “Ukijevu čokoladnu bajku”

Prije 2 dana u Prnjavoru nam je simpatični i preslatki dječak Uroš Živković ispričao svoju priču. 

“Ukijeva čokoladna bajka” je baš pravi naziv za poslastice kojima nam je Uroš na predivan način predstavio sebe, svoju porodicu i dobre ljude oko sebe.

Razgovarajući sa roditeljima, saznali smo da je šestogodišnji Uroš Živković indigo dijete, ali i da ga to ne čini drugačijim od druge djece, te da od svoje treće godine sa majkom Tanjom u kreativnoj radionici pravi razne čokoladne slatkiše, pa su ih predstavili u Prnjavoru na svojoj prvoj izložbi. Urošu je dijagnostikovano stopostotno oštećenje sluha što se odrazilo i na govor.

I pored svih poteškoća, uspio je da se izbori da u društvu bude jednako prihvaćen među djecom.

“Na žalost, danas je takva situacija da imamo sve više izolovanu decu iz društva. Moramo reći da je takva sredina da je narodski rečeno lakše razbiti atom nego predrasudu”, rekla nam je Ljubica Božunović, pedagog, koja je napisala prekrasne poruke koje su krasile stolove sa Ukijevim slatkišima.

Čokoladice raznih oblika i ukusa, torte, mafine i ostalo Uroš i Tanja pravili su pola mjeseca. Uroševa bajka kojom je pokušao da nas nauči da među nama razlike zapravo i ne postoje, bila je po našem skromnom sudu uspješna,     a mi iz MK “07” smo prilikom rastanka Ukiju i njegovoj porodici poručili ako bilo kako možemo da im pomognemo u njihovoj kreativnosti i borbi – stojimo im na raspolaganju!